Organisatieontwikkeling AV
pixel pixel Organisatieontwikkeling AV   pixel pixel pixel
 

Organisatieontwikkeling AV

Kernthema's organisatieontwikkeling

Het management begint met het uitzetten van de koers en uitgangspunten voor een nieuwe organisatieontwikkeling, intern de Change genoemd. Het gaat daarbij om het verkrijgen van helderheid over de kernactiviteiten van de voetbalbond, en de daaruit volgende wenselijke organisatie en attitudes.
 

Toelichting kernthema's

De opdracht die de bond voelt (en heeft), gerelateerd aan deze thema's, is als volgt te verwoorden:

Competitie
Hier staat 'operational excellence' op het gebied van planning, organisatie en coördinatie van de diverse competities centraal. Daarbij ziet de KNVB maatwerkservice als belangrijke succesfactor. Juist dáár waar het 'fout' gaat en maatwerk gewenst is, kan de bond namelijk het verschil maken.
 

Leden altijd centraal

Bij dit alles opereert de KNVB binnen de kaders van het algemene en individuele belang van zijn leden én vanuit het perspectief dat de klant ('ons lid') te allen tijde centraal behoort te staan. Hieruit zijn de volgende uitgangspunten voor de organisatieontwikkeling af te leiden:
 

Omgekeerde piramide

Dit zal moeten leiden tot tevredener klanten, betere voetbalprestaties en efficiënter werken. Kortom, tot een toekomstbestendige werkorganisatie.

Op basis van het voornoemde ontwikkelt de bond een nieuwe organisatiestructuur, gekenmerkt door een omgekeerde piramide.
 

Nieuwe organisatiestructuur

De nieuwe structuur wordt per 1 juli 2013 ingevoerd. In het seizoen 2013/'14 staat het begin van de verdere uitwerking en implementatie hiervan op het programma. Daarbij staan vooral de 'zachte' en procesmatige aspecten centraal. Enkele programma's die als kenmerk hebben dat ze aansluiten bij de dagelijkse praktijk om al doende te leren en ontwikkelen, zullen hierbij ondersteunen.
 


pixel
pixel pixel Organiseren en faciliteren    pixel
pixel pixel Beleven en binden    pixel
pixel pixel Ontwikkelen en winnen    pixel
pixel pixel Samen voetballen en samen leven    pixel