Samen voetballen en samen leven
pixel pixel Samen voetballen en samen leven   pixel pixel pixel
 

Samen voetballen en samen leven

De maatschappelijke betekenis van het voetbal is enorm. Het grootste sociale netwerk van Nederland verbindt, verbroedert en leidt tot een sterkere en hechtere samenleving. Daarbij hoort echter wel sprake te zijn van een sportief, respectvol en veilig voetbalklimaat, voor iedereen. De KNVB heeft hierbij de plicht ambities om te zetten in het zichtbaar benutten van de vele kansen op dit vlak.

'Naar een veiliger sportklimaat' en 'sportiviteit en respect' zijn speerpunten in het beleidsplan Samen Scoren (2009-2014) en blijken in het verslagjaar (helaas) actueler te zijn dan ooit. Het aantal excessen neemt af, maar het verder terugdringen daarvan is en blijft een topprioriteit. Mede in dit kader heeft de bond ook een sleutelrol bij het versterken van voetbalverenigingen, door hen te stimuleren en faciliteren op weg naar het zijn van een vitale, zelfredzame 'open club' als middelpunt van hun wijk. Een ander streven is het kunnen garanderen van een laagdrempelig voetbalaanbod voor iedereen, onder het motto 'een leven lang voetballen'.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is eveneens een belangrijke ambitie, waaraan de voetbalbond vorm geeft via diverse nationale en internationale projecten, veelal met steun van andere partijen en sponsoren.
 


pixel
pixel pixel Organiseren en faciliteren    pixel
pixel pixel Beleven en binden    pixel
pixel pixel Ontwikkelen en winnen    pixel
pixel pixel Samen voetballen en samen leven    pixel