Organisatie competities
pixel pixel Organisatie competities   pixel pixel pixel
 

Organisatie competities

Principeakkoord promotie/degradatie

Er valt een aantal wezenlijke besluiten. De bondsvergadering van december 2012 stelt een voortgangsnotitie vast met bestuurlijke overeenstemming over een aantal belangrijke zaken, zoals de verplichte promotie/degradatie tussen eerste divisie en topklasse, inclusief tijdspad.
 

Ontwikkelingen tuchtrechtspraak

Speciale procedure bij excessen
Het seizoen 2011/'12 kende de invoering van een speciale procedure voor excessieve overtredingen, bestaande uit een versnelde behandeling (verkorte procedure), mondelinge behandeling en toepassing van specifieke reglementen en straftoemetingsrichtlijnen.
 

Optimaliseren opzet beloftencompetitie

In seizoen 2011/'12 onderzocht een 'denktank beloften' de toekomst van de beloftencompetitie. Uiteindelijke doel was het realiseren van een voor alle deelnemende teams aantrekkelijke en volwaardige competitieopzet, met nader uit te werken modellen voor de korte en langere termijn.
Een optie was het deelnemen van de beloftenteams aan competities voor eerste elftallen. Onder nader te bepalen voorwaarden zouden de beloftenteams moeten kunnen instromen in de competitiepiramide, met dus jaarlijks kans op promotie/degradatie. Een andere te onderzoeken mogelijkheid was het opzetten van een zogenaamde tweede divisie voor de overige beloftenteams.
 
pixel
pixel pixel Organiseren en faciliteren    pixel
pixel pixel Beleven en binden    pixel
pixel pixel Ontwikkelen en winnen    pixel
pixel pixel Samen voetballen en samen leven    pixel