Voetbalontwikkeling
pixel pixel Voetbalontwikkeling   pixel pixel pixel
 

Voetbalontwikkeling

Geen talent mag verloren gaan

Vanuit alle zes districten gaan KNVB Clubcoaches weer op pad om verenigingen te ondersteunen en te faciliteren. Onder het motto 'geen talent mag verloren gaan' voorzien zij clubfunctionarissen van informatie over de mogelijkheden hun club verder te brengen. Vooral activiteiten gerelateerd aan mini-pupillen, meisjes-/vrouwenvoetbal, jeugdvoetbalbeleid en kaderontwikkeling zijn speerpunten. De KNVB Clubcoach is veelal de spil, daarbij steeds vaker vergezeld door specialisten uit andere vakgebieden, zoals van de afdelingen Ondersteuning Clubbesturen en Wedstrijdzaken.
 

Regionale voetbaltrainingen

Bij BVO's stromen steeds vaker jonge talentvolle voetballers in. Het is een aansprekend resultaat van het traject dat de KNVB enkele jaren geleden startte om regionale talenten als zodanig te herkennen en hen extra activiteiten aan te bieden. De voetbalbond en Regionale Jeugdopleidingen (RJO's) brengen de talenten in beeld en selecteren sommigen voor stagetrajecten bij deze RJO's. Overigens is de precieze uitvoering van deze formule verspreid over het land zeer divers, aangezien steeds meer BVO's en RJO's zelfstandig activiteiten met deze doelgroep wensen te organiseren.
 

Kwaliteit & Performance Model Jeugdopleidingen

In de visie van de KNVB zijn de clubs zelf verantwoordelijk voor vernieuwing en het verbeteren van de kwaliteit van hun jeugdopleiding. De bond ontwikkelt daartoe, samen met hen, een kwaliteits- en performancemodel dat aansluit bij het innoverend en vooruitstrevend karakter van de betaaldvoetbalorganisaties en vele amateurclubs. Het systeem wordt gedragen door zowel betaald als amateurvoetbal.
 
pixel
pixel pixel Organiseren en faciliteren    pixel
pixel pixel Beleven en binden    pixel
pixel pixel Ontwikkelen en winnen    pixel
pixel pixel Samen voetballen en samen leven    pixel