Sportmedische begeleiding
pixel pixel Sportmedische begeleiding   pixel pixel pixel
 

Sportmedische begeleiding

Medische begeleiding (top)sport

De KNVB heeft als enige nationale voetbalbond ter wereld zijn eigen (Top)Sportmedisch Centrum (SMC). Hét expertisecentrum voor sportmedische begeleiding binnen de (voetbal)sport in Nederland.
 

Het belang van preventie blessures

Jaarlijks treden er tijdens het sporten in Nederland zo'n 3,7 miljoen acute overbelastingblessures op. Zo'n 620 duizend gevallen zijn het gevolg van veldvoetbal. Voetbalblessures zijn daarmee verantwoordelijk voor veel persoonlijk leed, voetbal- en arbeidsverzuim én medische kosten.


Preventie is dus vanuit zowel sportief, sociaal-maatschappelijk als economisch oogpunt erg belangrijk. In opdracht van de KNVB heeft het UMCU daarom eerder al een groot onderzoek verricht onder voetballers in het amateurvoetbal, naar het effect van de FIFA-methodiek 'De11'.
 

Dienstverlening topklasse

 

Drukbezochte en veelzijdige website

Het SMC heeft een eigen website, gericht op met name de (geblesseerde) sporter. De site trekt hoge bezoekersaantallen. Ze bevat actuele informatie over het SMC en informeert onder meer over veelvoorkomende sportblessures, voorkoming en genezing van kwetsuren en interessante uitkomsten van (sportblessure)onderzoek. Bovendien kunnen bezoekers zich er aanmelden voor een consult, keuring of sportfysiotherapeutische behandeling.
 


pixel
 
pixel pixel Verrichtingen SMC pixel pixel pixel
 



pixel
pixel pixel Organiseren en faciliteren    pixel
pixel pixel Beleven en binden    pixel
pixel pixel Ontwikkelen en winnen    pixel
pixel pixel Samen voetballen en samen leven    pixel