Goed sportbestuur
pixel pixel Goed sportbestuur   pixel pixel pixel
 

Goed sportbestuur

Reorganisatie en organisatieontwikkeling amateurvoetbal

Het amateurvoetbal wordt geconfronteerd met financiële tekorten. Onder meer een aangekondigde contributieverhoging en een ingrijpende reorganisatie zijn het gevolg. Helaas moet de KNVB hierdoor in de tweede helft van het verslagjaar afscheid nemen van zestig betrokken collega's. De bond moet zijn ambities in het amateurvoetbal dus realiseren met minder mensen. Om dit voor elkaar te krijgen, komt de focus te liggen op de kerntaken en is in 2012/'13 al een cultuurverandering ingezet: de Change.
 

Waardering KNVB-vrijwilligers amateurvoetbal

Het amateurvoetbal kan niet zonder vrijwilligers. Bijna de volledige organisatie binnen de verenigingen ligt in hun handen. Ook zijn er vele betrokken voetballiefhebbers die zich vrijwillig inzetten voor de voetbalbond. Zij vervullen veelal een rol dicht bij de clubs en zetten hun kennis, passie en ervaring in voor het voetbal in Nederland. Onder meer hierdoor kennen we in ons land een uniek voetballandschap en komt de 'eigenheid' van het amateurvoetbal tot zijn recht. De KNVB waardeert dit dan ook zeer.
 

Goed sportbestuur

Goed sportbestuur is een belangrijk en actueel thema binnen de bond. Mede daarom besluit het bondsbestuur de governance binnen de KNVB nader te onderzoeken. De conclusie luidt dat een flink aantal zaken met betrekking tot governance al impliciet wordt nageleefd, maar dat deze nog niet terug te vinden zijn in de regelgeving van de bond.
 

Beleidsplan 2014-2018

 


pixel