Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen
pixel pixel Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen   pixel pixel pixel
 

Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen

NIET UIT BALANS BLIJKENDE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN

Er zijn leasecontracten afgesloten betreffende auto's voor een deel van het personeel. Deze leasecontracten hebben per balansdatum een resterende looptijd van maximaal vier jaar. De totale verplichting bedraagt circa € 1,4 miljoen, waarvan circa € 0,7 miljoen binnen een periode van twaalf maanden na balansdatum vervalt.

De waarde van de kledingvoorraad uit hoofde van het sponsorcontract met Nike bedraagt per 30 juni 2014 circa € 1,1 miljoen (30 juni 2013: circa € 0,9 miljoen). Deze kledingvoorraad is op nihil gewaardeerd.

Ter zekerheid van een door de ING Bank aan S.S.Z. verstrekte lening is door de KNVB circa € 1,2 miljoen aan creditgelden verpand. Deze gestelde zekerheid is door de KNVB voor circa 57% van de verstrekte lening voorzien.

Het huurcontract van district Zuid I heeft een looptijd tot 1 juli 2015. De huurcontracten van de districten Noord en Oost kennen een looptijd tot 1 januari 2020 respectievelijk tot 1 juli 2020. De totale huurverplichting bedraagt circa € 1,9 miljoen, waarvan circa € 0,4 miljoen binnen een jaar vervalt.

De KNVB is een jaarlijkse licentiefee van circa € 0,8 miljoen verschuldigd uit hoofde van het collectieve gebruik van het ticketingsysteem. De KNVB heeft deze verplichting op grond van een overeenkomst die de KNVB met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden kan beëindigen. Met ingang van het seizoen 2011/'12 is de KNVB tevens een jaarlijkse fee verschuldigd voor hosting en servicemanagement inzake kaartverkoopsysteem Ticket 2 Match. Uit hoofde van de overeenkomst met de leverancier is de KNVB voor komend boekjaar een totaal bedrag verschuldigd van circa € 0,5 miljoen (voorgaand boekjaar: circa € 0,6 miljoen) en met ingang van boekjaar 2015/'16 zal dit jaarlijkse bedrag nog circa € 0,2 miljoen bedragen. Deze verplichting kan worden beëindigd met ingang van kalenderjaar 2016, met inachtneming van een contractuele opzegtermijn.

Het Voetbalhuis en het Koetshuis worden tegen marktconforme voorwaarden verhuurd aan de gelieerde entiteiten Eredivisie Media & Marketing C.V. en Eredivisie C.V. De actuele huurovereenkomst heeft een looptijd tot 1 juli 2024.

Het effect van de verwatering van het belang van KNVB in Eredivisie Media & Marketing C.V. zal komende jaren worden gecompenseerd door Eredivisie C.V. Een en ander volgens een nader overeen te komen schema tot een totaalbedrag van € 8,5 miljoen, welke beschikbaar is voor de exploitatie van de KNVB (specifiek voor de ontwikkeling van het Sportcentrum). De ontvangen compensatie wordt jaarlijks ten gunste van het jaarresultaat verantwoord. Per 30 juni 2014 is van genoemd bedrag € 2,0 miljoen ontvangen, waardoor voor de toekomst € 6,5 miljoen beschikbaar blijft.

Sinds 1997 kent de KNVB een ruling met de belastingdienst met betrekking tot de bepaling van het belastbaar bedrag voor de vennootschapsbelasting. Deze ruling kende een looptijd van enkele jaren en is enkele malen tussentijds verlengd. In 2012 is de fiscale ruling vastgesteld voor de periode 1 juli 2012 tot 1 juli 2017. Deze ruling sluit aan bij de prijsstelling die de KNVB ten opzichte van de betaaldvoetbalorganisaties hanteert.

De KNVB is in 2012 met de belastingdienst een ruling omzetbelasting overeengekomen voor de periode 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2016.

In het kader van de pilot doellijnbewakingtechnologie is de KNVB een verplichting aangegaan waarvan het restantbedrag van circa € 0,2 miljoen binnen één jaar vervalt.
 


pixel