Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen
pixel pixel Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen   pixel pixel pixel
 

Niet uit balans blijkende rechten en verplichtingen

NIET UIT BALANS BLIJKENDE RECHTEN EN VERPLICHTINGEN

Er zijn leasecontracten afgesloten betreffende auto's ten behoeve van het personeel met een per balansdatum resterende looptijd van maximaal vier jaar. De totale verplichting bedraagt circa € 1,9 miljoen, waarvan circa € 0,9 miljoen binnen een periode van twaalf maanden na balansdatum vervalt.

De waarde van de kledingvoorraad uit hoofde van het sponsorcontract met Nike bedraagt per 30 juni 2013 circa € 0,9 miljoen (30 juni 2012: circa € 1,0 miljoen). Deze kledingvoorraad is op nihil gewaardeerd.

Ter zekerheid van een door de ING Bank aan S.S.Z. verstrekte lening is door de KNVB circa € 1,2 miljoen aan creditgelden verpand. Deze gestelde zekerheid is door de KNVB voor circa 2/3-gedeelte van de verstrekte lening voorzien.

De huurcontracten van de districten Zuid I en Oost hebben een looptijd tot 1 juli 2014 respectievelijk tot 1 juli 2015. Het huurcontract van de district Noord kent een looptijd tot 1 januari 2020. De totale huurverplichting bedraagt circa € 1,3 miljoen, waarvan circa € 0,4 miljoen binnen een jaar vervalt.

De KNVB is tot en met het seizoen 2013/'14 een jaarlijkse licentiefee van circa € 0,8 miljoen verschuldigd uit hoofde van het gebruik van het ticketingsysteem. De KNVB heeft deze verplichting op grond van een overeenkomst die de KNVB met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden kan beëindigen. Met ingang van het boekjaar 2011/'12 is de KNVB voor onbepaalde tijd een jaarlijkse fee van circa € 0,6 miljoen verschuldigd voor hosting en servicemanagement inzake het kaartverkoopsysteem Ticket 2 Match.

Inzake het Voetbalhuis is op 25 januari 2011 tegen marktconforme voorwaarden een verhuurovereenkomst gesloten met gelieerde entiteiten. Eredivisie Media & Marketing C.V. en Eredivisie C.V. treden gezamenlijk op als hoofdhuurder. De huurovereenkomst is van kracht per 1 maart 2012 en kent een eerste looptijd van 10 jaar, waarna deze telkens met 5 jaar kan worden verlengd.

Het effect van de verwatering van het belang van KNVB in Eredivisie Media & Marketing C.V. zal komende jaren worden gecompenseerd door Eredivisie C.V. Een en ander volgens een nader overeen te komen schema tot een totaalbedrag van € 8,5 miljoen, welke beschikbaar is voor de exploitatie van de KNVB (specifiek voor de ontwikkeling van het Sportcentrum). De ontvangen compensatie wordt jaarlijks ten gunste van het jaarresultaat verantwoord. Per 30 juni 2013 is van genoemd bedrag € 1,0 miljoen ontvangen, waardoor voor de toekomst € 7,5 miljoen beschikbaar blijft.

Sinds 1997 kent de KNVB een ruling met de belastingdienst met betrekking tot de bepaling van het belastbaar bedrag voor de vennootschapsbelasting. Deze ruling kent een looptijd van enkele jaren en is enkele malen tussentijds verlengd. In 2012 is de fiscale ruling vastgesteld voor de periode 1 juli 2012 tot 1 juli 2017. Deze ruling sluit aan bij de prijsstelling die de KNVB in voorgaande jaren intern en ten opzichte van de betaaldvoetbalorganisaties heeft gehanteerd.

De bestaande ruling met de belastingdienst inzake de omzetbelasting is per 30 juni 2011 beëindigd. De KNVB is met de belastingdienst een nieuwe ruling omzetbelasting overeengekomen voor de periode 1 juli 2011 tot en met 30 juni 2016. Op grond van deze nieuwe ruling is door de KNVB een BTW-suppletie over het boekjaar 2011/'12 ingediend. De belastingdienst heeft een deelonderzoek inzake overheadkosten aangekondigd. In afwachting van deze deelcontrole is de BTW-suppletie op basis van de door de KNVB gehanteerde grondslagen niet in de jaarrekening 2012/'13 verwerkt.
 


pixel